• yerde iken kafasına vuranlar yüzünden olmuş gibi. tam bir vahşet. ne biçim çağa denk geldik?
  • esenyurt'a mitolojik tüm tanrıları ve filozofları salsan yine de güzel olan tek bir hadise yaşanmaz.

    istanbul'un urfa'sı.
  • yapanların nereli olduklarını, sayılarından tahmin etmek hiç de zor değil.
  • demedi demeyin bu esenyurt gün gelecek türkiyede doğu sorunundan daha önemli olacaktır.
  • vali olarak tümgeneral rütbesinde bir subay atanıp sıkıyönetim getirilmesi gereken bir ilçede yaşanmış aşağılık olaydır.
  • bizim zamanımızda da oluyordu böyle kavgalar, hatta mahalle kavgaları çıkıyordu.

    şiddet insanlık tarihiyle aynı anda başlıyor, dün bugüne göre çok daha iyi değildi yani.sadece öyle hatırlamak istiyoruz, öyle algılamak zihnin daha çok işine geliyor zira bugünün böyle olmasının sorumluluğunu atmak için en kolay yol bu.

    ama şöyle bir durum dikkatimi çekiyor.

    bizim cocukluğumuzda da böyle şiddet vakaları olmasına rağmen, her şey bu kadar kolay videoya kaydedilmediği için kitlesel bir travma yaratmıyordu, unutuluyordu.

    şimdi birileri diğerlerini dövüyor. birileri kaydediyor, yayıyor. sonra milyonlarca insan video ile etkileşime giriyor. herkes bir şeyler söylüyor, kendince bir çıkarımda bulunuyor ve olay kapanıyor.

    diğerine geçiyoruz. değişik bir ruh hali. şiddet vakaları tıpkı timeline düşen içerikler gibi günde en az 4 5 tane böyle videolara sistematik olarak maruz bırakılıyoruz. sonraki gün diğerlerine ve diğerlerine,

    kitlesel olarak hissizleşiyor ve korkuyoruz. zamanımızın ruhu çok garip, etkileşimin bu denli geniş alana yayılmış olması insan doğasına uygun mu? bilinci olumlu şekilde etkiliyor mu? bilmiyorum.

    ama şu bir gerçek, her ne kadar çevresel olarak kimi zaman dışarıda kalmışlık, tek başınalık hissiyatına kapılsam da sosyal medya kullanmadığım için şanslıyım.
  • en az 3 çocuk projesinin eseridir.
  • bayılan çocuğun babasının, o çocuğu bulup belasını sikmesi haktır. biz de kavga ettik ama bayıltana kadar kimse kimseyi dövmezdi. o piçin babası da böyle biridir muhtemelen.
  • helal olsun potansiyel delil aysallara.

    böyle devam arkadaşlar, ailede hamile bırakabileceğiniz kim varsa hamile bırakmaya devam edin sürekli olarak üreyin...bir yandan amcanız doğsun diğer yandan torununuz hatta çocuğunuz da aynı günlerde amca ya da dayı olsun halalarla yeğenlerin çocukları evlensin böyle abuk sabuk bir aile yapısından da çıka çıka bunlar çıkıyor işte.

    elini yıkayana iyice artist oldun ha hamısına denilen bir toplum çok şey beklemeye gerek yok.keşke geldikleri yer olan afganistan'a siktirip gitseler de rahat etsek ortadoğu olarak.
hesabın var mı? giriş yap